IT i skolen

En blog om it, læring, didaktik og uddannelse

AppWriter

Skriv en kommentar

20120830-072137.jpg
AppWriter er en teksteditor til iPad, som giver ordblinde de nødvendige værktøjer til at læse og skrive tekst på dansk. Desuden har AppWriter integreret oplæsning og ordforslag.

Den naturlige stemme sikrer en høj kvalitet i oplæsningen, og alle menuer og knapper i AppWriter læses op. Desuden bliver ordene markeret under oplæsning.

Vælg mellem at:
– Læse fra markøren
– Læse markeret tekst
– Læse sætning for sætning
– Få oplæsning under skrivning
– Justere hastigheden

AppWriter giver kontekstbaserede ordforslag. Det betyder at det kun er de ord, der passer ind i sammenhængen, som foreslås i skriveprocessen. Ordforslag hjælper med at danne ord og sætninger, og hjælper med at producere tekst af høj kvalitet samtidig med at reducere den tid, det tager at skrive en tekst. Ordforslagene foreslås i en ordliste, hvor det også er muligt at høre de enkelte ord, før de overføres til teksten. Ordforslagene i AppWriter Dansk er baseret på flere end 300.000 ord.

Optical Character Recognition (OCR) teknologi i AppWriter gør tekstdokumenter eller billeder tilgængelige på iPad’en. Man kan redigere videre i teksten eller få den læst op, og ordene markeres under oplæsningen. Med AppWriter OCR er det nemt at få en fotokopi eller et billede omsat til tekst, der kan blive læst op på en iPad. AppWriter OCR skal tilkøbes inde i programmet og fungerer IKKE på iPad1 og iPad2.

Dyslexie-fonten er en anden feature i AppWriter. Fonten ordblindemulighed for at adskille de forskellige bogstaver, hvilket reducerer antallet af læsefejl, og gør det generelt nemmere og hurtigere at læse en tekst.

Dokumenter oprettet i AppWriter kan sendes som email, kopieres til udklipsholderen eller uploades til Google Docs eller Dropbox. Dokumenter kan også importeres via Google Docs eller den indbyggede “Åbn i”-funktion.

Der er ikke behov for netværksadgang eller 3G-adgang. Alle værktøjerne kører og afvikles direkte på iPad’en.

AppWriter koster 59 kr. i AppStore.

20120830-080852.jpg

Reklamer

Forfatter: Christian

Skolekonsulent for IT i Greve Kommune

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s