IT i skolen

En blog om it, læring, didaktik og uddannelse

Det koster en iPad opladning

Skriv en kommentar

Electric Power Reseach Institute i USA har undersøgt, hvad det koster at oplade en iPad eller iPhone. Og det er åbenbart ikke så dyrt som frygtet.

En iPad, der oplades hver anden dag vil bruge mindre end 12 kWh om året, hvilket i danske kroner og ører svarer til omkring 27 kroner. En iPhone 3G brugte i undersøgelsen 2.2 kWh årligt eller ca. 5 kr.

Forleden skrev jeg i et indlæg om en iphones batterilevetid, at jeg var nødt til at lade den op hver dag. Overraskende at det åbenbart kun koster mig ca 10 kr. om året at lade den op 😊

Til sammenligning bruger et plasma-tv på 42 tommer 358 kWh (ca. 800 kr.) om året og en bærbar PC 72.3 kWh (ca.160 kr.) 💰

Undersøgelsen peger på at elforbruget derfor har mulighed for at ændre sig drastisk – alt efter hvordan forbrugerne vælger at bruge deres elektroniske produkter derhjemme. Vælger man for eksempel at surfe på nettet på sin iPad istedet for desktopcomputeren, eller at spille på sin iPhone istedet for på et konsolsystem, der er koblet på fladskærmen, kan man som forbruger sætte sit elforbrug ned – til gavn for både pengepungen og miljøet. Men bruger man sine iDevices sammen med sine øvrige gadgets, vil strømforbruget naturligvis bare stige.

Kilde: MacZonen.dk

 

Reklamer

Forfatter: Christian

Skolekonsulent for IT i Greve Kommune

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s