IT i skolen

En blog om it, læring, didaktik og uddannelse

Google Drive

Skriv en kommentar


Google Drive er en direkte konkurrent til Dropbox.

Mange, inklusiv undertegnede, bruger Dropbox jævnligt til at gemme dokumenter m.m. på, og vha Dropbox kan jeg tilgå disse filer fra iPad, iPhone eller PC osv. Kort sagt, det er en integreret del af min arbejdsproces på diverse platforme.

Men nu kommer Google med en decideret Dropbox-dræber. Om det kommer til at gå så vidt må tiden vise. Med Google Drive kan du –ligesom med Dropbox – installere et lille program, der går ind og lægger sig som et almindeligt drev på din computer.Men filerne i drevet ligger ikke lokalt på din harddisk, men i stedet oppe i ”skyen” på Googles servere, der er spredt over hele verden i flere backup-kopier. Dermed er du sikker på, at dine data ikke går tabt, selvom en enkelt server går ned. Google lover således 99.9 procents ”oppetid”, altså at der kun vil være 0.1 procent af tiden, hvor en server for eksempel skal vedligeholdes.

Google Drive kan det samme som Dropbox og andre konkurrenter som Microsoft SkyDrive, men har dog en enkelt feature, der er ret interessant. Google Drive kan nemlig analysere dine indscannede dokumenter, som f.eks. de PDF’er, du gemmer på Google Drive, sådan at du kan søge i dem. Du kan altså søge efter et bestemt emneord i dit Google Drive, uanset, om der er tale om et Word-dokument eller et indscannet billede af et dokument.

Derudover leverer Google Drive de ting, som man også finder hos konkurrenterne. Ligesom med Microsofts SkyDrive og mailtjenesten Hotmail, kan du nu vedhæfte filer til emails i Gmail direkte fra dit Google Drive-drev.

Og så kan man hente Google Drive-apps til både sin laptop, sin tablet og sin smartphone. Foreløbig understøtter Google dog kun sit eget Android-system, men der skulle være apps til iPhone og iPad på vej.


Googles produkter plejer at være gratis, men det er Google Drive ikke helt. Dropbox har som udgangspunkt 2GB gratis plads, mens Google Drive har 5GB. Udvidelser for begge tjenester koster penge.

Google Drive

Forfatter: Christian

Digitaliseringskonsulent i Hvidovre Kommune

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s