IT i skolen

En blog om it, læring, didaktik og uddannelse

Ny smartphone-app aflytter telefonsamtaler i nærheden

Skriv en kommentar

aflytning. Applikationen udnytter mobiltelefonens bluetooth-enhed til at spore andre bluetooth-telefoner inden for en radius af 10-20 meter.
Politiken melder her 1. april om en ny app til smartphones, der er kommet på banen. App’en “StreetEar” gør det muligt at lytte med på andres telefonsamtaler. Igennem bluetooth-forbindelsen kan man aflytte andre inden for 10-20 meter. Brugeren kan så vælge at koble sig på en af de viste mobiltelefoner. Herefter kan en eventuel samtale aflyttes – og optages – på den tilkoblede mobiltelefon og nemt lægge dem op på sin Facebook-profil.

Det lyder ikke umiddelbart lovligt, men it-advokaten Martin von Haller Grønbæk siger, at der er en gråzone mellem, hvad der klart er en ulovlig aflytning og så en overhøring af en samtale. Han mener, at de, der for eksempel fører en højlydt samtale blandt mange mennesker, i nogle tilfælde selv må tage ansvaret for, at andre lytter med. Han fortsætter: “Jeg mener helt klart, at man ved nogle højlydte telefonsamtaler i det offentlige rum – svarende til at man lader for eksempel en bluetooth-forbindelse stå åben – implicit giver afkald på den beskyttelse af videregivelse af personlige oplysninger, som man ellers måtte have i lovgivningen eller blot rent moralsk. Uanset om den bliver overhørt eller aflyttet”.

pol.dk har testet app’en, og i en video går spilredaktør Thomas Vigild rundt på Strøget, mens han lytter til de forbipasserendes mobilsamtaler.

Reklamer

Forfatter: Christian

Skolekonsulent for IT i Greve Kommune

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s