IT i skolen

En blog om it, læring, didaktik og uddannelse

Etik – undervisning

Skriv en kommentar

20120303-114816.jpg

I kristendom, historie og samfundsfag kan du ikke komme udenom at arbejde med etik.
Emnet egner sig overordentlig godt til de store klasser, men i princippet kan du arbejde med det helt fra de små klasser i det vi plejer at kalde Pixieudgaven.

Herunder vil jeg dog anbefale to hjemmesider, som jeg ikke ville have været foruden sidste år, hvor jeg havde tre afgangsklasser.

Til de store har Etisk Råd deres egen hjemmeside http://etiskraad.dk/da-DK/Temauniverser/Etikoglivetgym/Etik-og-samfundsfag/Hvad-er-etik.aspx der er fyldt med gode debatemner og artikler. Det kunne være emner som organdonation, genmodificering, abort eller adoption.
Der er mange gode artikler, der kan bruges til prøven i 9. klasse, siden er komplet med lærervejledning. Så det er lige til at gå til.
Emnerne kan med fordel fordeles mellem fx læreren i fysik/kemi og læreren i kristendom. Nogle af emnerne, fx emnet om genmodificering er nemlig svært for en humanist, men etikken omkring det kan man sagtens undervise i. F/K læreren kunne så lave forsøg og tage den mere naturvidenskabelige approach til emnet. Det kunne være et fint tværfagligt forløb i en 9. Klasse, og det kunne være medvirkende til at motivere elever i begge fag.

etik.dk er en anden god hjemmeside, der er udgivet af Kristeligt Dagblad. Siden er fyldt med gode mener til debat fx abortspørgsmålet, som vist aldrig bliver uddebatteret og som altid er et emne, der kan få de store børn op af stolene. Hvem bestemmer over livet?

Til dit etikforløb er Emus lærerunivers Kristendomskundskab => Livsfilosofi & Etik, også et besøg værd. Fyldt med sjove og lærerige aktiviteter.
Siden finder du her: http://www.emu.dk/gsk/fag/kri/uvforloeb/livsfiloetik/menuside/index.html

Underviser man i kristendom er hjemmesiden kristendom.dk i øvrigt ikke til at undvære.

Reklamer

Forfatter: Lisa

Lærer på Krogårdskolen Underviser i dansk, engelsk, kristendom og hjemkundskab

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s