IT i skolen

En blog om it, læring, didaktik og uddannelse

Gode hjemmesider fra Red Barnet

Skriv en kommentar

20120301-222638.jpg

I dag til workshoppen fortalte oplægsholderen om en række hjemmesider med undervisningsforløb. Siderne er alle fra Red Barnet og har hver sit omdrejningspunkt – fælles er dog barnet som tema.

detdigitalespejl.dk

Handler om digital dannelse, webetik og sociale medier, og henvender sig nok mest til udskolingen i sin form (men kan adapteres til mellemtrin) – her findes færdige undervisningsforløb lige til at tage i brug.

sikkerchat.dk

Red Barnet og Det Kriminalpræventive Råd ønsker på en positiv måde at bidrage til at øge børn og unges bevidsthed om deres egen adfærd på net og mobil, samt give dem redskaber til at forstå og tackle de situationer, de kan komme ud for online.

De digitale medier er en naturlig del af børn og unges virkelighed i dag, og det må vi som voksne og skole forholde os til. Som lærer kan du på sikkerchat.dk finde viden og værktøjer både til undervisning og til at tackle konkrete situationer, hvor online medierne er i spil.

Ved at give børn information, handlemuligheder og hjælp til at kunne navigere på net og mobil er du med til at forebygge, at børn og unge udsættes for dårlige oplevelser online.

megafonen.dk

Denne hjemmeside skal give børn kendskab til de livsbetingelser udsatte børn lever under i Danmark og i udviklingslandene. Børns rettigheder er en integreret del af alt stoffet og der er lagt stor vægt på, at børn har ret til at blive hørt. Derfor kan de overalt på sitet deltage aktivt i debatter og afstemninger m.m. om emner, der vedrører deres liv og rettigheder. Hermed vænner eleverne sig til at være aktive, demokratiske samfundsborgere.
Hjemmesiden er et interaktivt undervisningsmateriale og henvender sig til 4. til 9. klassetrin

Fælles for alle siderne er at undervisningsmaterialet er lavet af fagligt dygtige folk og at Fælles Mål altid er medtænkt.

Reklamer

Forfatter: Lisa

Lærer på Krogårdskolen Underviser i dansk, engelsk, kristendom og hjemkundskab

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s